preskoči na sadržaj

Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik

Login
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Virtualna knjižnica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 11. 12. 2011.

Ukupno: 213867
Ovaj mjesec: 941
Ovaj tjedan: 8
Danas: 8
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
e-Dnevnik
Autor: DŽIVO BRČIĆ, 25. 8. 2012.

 

Od školske godine 2012./2013. Umjetnička škola Luke Sorkočevića        Dubrovnik nalazi se u odabranom društvu školskih ustanova  koje će se uključiti u projekt e-Dnevnik te je ujedno prva umjetnička škola u Republici Hrvatskoj koja kreće s novom praksom vođenja pedagoške dokumentacije. U školskoj 2012./2013. godini u projekt će biti uključeni 4 razredna odjela srednje i 2 razredna odjela srednje pripremne škole.

O APLIKACIJI 

e-Dnevnik je web aplikacija za vođenje razredne knjige u elektroničkom obliku, koji je početkom školske godine 2011/12. uveden kao pilot projekt u tri srednje škole: XV. Gimnaziji u ZagrebuGimnaziji Požega i u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića u Zadru. 

Aplikaciju je izradio CARNet te ona ima sve funkcionalnosti postojeće razredne knjige, uz dodatne funkcionalnosti koje omogućava uporaba informacijsko-komunikacijskih tehnologija (ICT).

Uz postojeće funkcionalnosti koje sada ima razredna knjiga u papirnatom obliku, aplikacija ima i dodanu vrijednost kroz sustav izvještaja koji omogućavaju i analize pri pedagoškom praćenju i izradi izvještaja koji se pripremaju za sjednice nastavničkog vijeća. Na brz, jednostavan i pouzdan način razrednicima, nastavnicima i ravnateljima na ovaj se način omogućuje izrada različitih izvještaja o ocjenama i izostancima. Osim toga e-Dnevnik nudi mogućnost upozoravanja razrednika o učenicima koji imaju velik broj negativnih ocjena ili izostanaka te upozoravanje ravnatelja na zaostatke u izvođenju u predviđenog nastavnih plana i programa. Dodatna prednost je suzbijanje neovlaštenog unosa, ali i slučajeva krađe i nehotičnog ili namjernog uništavanja razredne knjige koji se ponekad javljaju školama.

U planu je povezivanje e-Dnevnika s e-Maticom radi automatskog povlačenja podataka te samim time ukidanja njihova višekratnog unosa.

Pristup aplikaciji imaju ravnatelji škola te djelatnici u pedagoškim službama. Predmetni nastavnici imaju pristup samo podacima o svom predmetu, dok razrednici imaju pristup svim podacima o učeniku svoga razreda.

Također napravljena je aplikacija e-Dnevnik za učenike koja omogućava učenicima pregled ocjena, izostanaka i bilježaka koje su upisali nastavnici u e-Dnevnik sustav.

Uspostavljen je i sustav obavještavanja roditelja o izostancima djece, tako da roditelji čije je dijete izostalo prethodnog dana, dobiju e-mail s informacijom s kojeg sata je dijete izostalo te zamolbu da se jave razredniku u terminu za informacije.

U kasnijim fazama projekta planira se uspostava repozitorija nastavnih priprema koje bi bile dane na korištenje svim nastavnicima, a oni bi ih mogli valorizirati. Osim toga u dogovoru s nadležnim agencijama planira se dogovor o bodovanju najboljih nastavnih materijala.

CARNet kontinuirano radi nadogradnje sustava o čemu obavještava korisnike preko lista nastavnika i administratora na koje su  prijavljeni sa svojim @skole.hr mail adresama pa je stoga iznimno važno redovito praćenje mailova kako bi svi korisnici bili u tijeku s eventualnim promjenama.

Škola je za nastavnike organizirala dvije edukativne radionice za rad na aplikaciji, u srijedu 29. kolovoza od 1300-1530 te 1530-1800 sati u informatičkoj učionici Klasične gimnazije Ruđera Boškovića.

Više o rasporedu te popisu djelatnika na poveznici Opširnije!!!smiley


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju