Baletni odjel Umjetničke škole Luke Sorkočevića pod vodstvom pročelnice Zrinke Japunčić i u suradnji s Kazalištem Marina Držića osmislio je projekt “ Dan u baletnoj školi ” kojem je namjera pokazati učenicima kako izgleda jedan dan u baletnoj školi te ih ujedno potaknuti na ovakvu vrstu naobrazbe, izvijestio je ravnatelj Dživo Brčić.

 " Dan u baletnoj školi " program je koji je namijenjen  edukaciji školske djece od prvog do četvrtog razreda i koju je u dva dana i četiri predstave, u Kazalištu Marina Držića, pogledalo preko 800 osnovnoškolske djece. U projektu su sudjelovale učenice predškolskog baletnog odjela i osnovne baletne škole ( 47 učenica ) Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dubrovnik. Cijelokupni program predstave traje 35 - 40 minuta te je podijeljen u dva dijela od kojih prvi dio predstavlja svakodnevne vježbe / učenje / u baletnoj dvorani, a u drugom dijelu učenice se predstavljaju sa već naučenim baletnim točkama.

Program se održao na sceni Kazališta Marina Držića u srijedu 23. te  30. ožujka u dva jutarnja termina i bio je besplatan za učenike i nastavnike dubrovačkih škola.