Prostorni problemi baletnog i slikarsko - dizajnerskog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića bili su temom sjednice Skupštine Dubrovačko -neretvanske županije, održane u mjesecu listopadu. 

Istaknuto je kako će zdanje nekadašnjega zaraznog odjela unutar kompleksa " Stara bolnica ", koje je donedavno koristio županijski Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, privremeno udomiti buduće slikare. 

U prostor Stare bolnice za ponedjeljak planirano je useljenje tek dijela učenika tog odjela s ukupno pedesetak učenika, i to onih koji su zadnju godinu bili podstanari u Klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića, a tek u drugom polugodištu pridružit će im se i likovnjaci " udomljeni " u Obrtničkoj školi. 

Iako novi prostor omogućuje normalno odvijanje nastave mladih likovnjaka budućnost je  i dalje neizvjesna jer je prostor osiguran na svega tri godine.

Adaptacija prostora

Ravnatelj škole prof. Dživo Brčić obavio je niz razgovora s predstavnicima Županije, Grada i Sveučilišta. Nakon što je dogovoreno preseljenje, adaptiran je prostor koji sada zadovoljava potrebe Likovnog odjeljenja i omogućuje njegov daljnji razvoj. 
Pročelnik slikarskog odjela prof. Davor Lucianović
podsjeća kako su se u osamnaest godina postojanja slikarskog odjela šest puta selili te da odjel u zadnjih nekoliko godina istodobno djeluje na čak tri adrese.