preskoči na sadržaj

Umjetnička škola Luke Sorkočevića Dubrovnik

Login
Tražilica
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Oglasna ploča
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Virtualna knjižnica
Lista linkova je prazna
Nastava
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Organizacija nastave
Autor: DŽIVO BRČIĆ, 17. 2. 2012.

 

 

 

UVJETI  RADA, OPREMLJENOST

Škola raspolaže s  21 učionicom za individualnu nastavu, devet  učionica za tzv. grupnu nastavu  ( solfeggio, obp-predmeti ... ), koncertnom dvoranom, dvije baletne dvorane, prostorom za fonoteku i nototeku, zbornicom, tri prostora uprave, te devet sanitarnih čvorova.

Od prostora koji nedostaju su:

-    4 učionice za grupnu nastavu  ( za stručni dio likovne škole )

-    3 učionice za grupnu nastavu  ( solfeggio, obp. predmeti ...)

-    4 učionice za individualnu nastavu

-     prostor za nastavu tjelesnog odgoja

Nastava se u Školi održava u vremenu  od  800 sati  do  2100 sati, u dvije smjene i međuturnusno  ( za učenike individualne nastave. )

Nastava stručnog dijela predmeta likovne škole održava se u prostorima Sveučilišnog campusa u Dubrovniku. Nastava TZK-a održava se ponedjeljkom i  srijedom u dvorani OŠ Marina Getaldića - Centar.

U osnovnoj školi u Cavtatu, održava se dislocirana nastava za polaznike  Pripremno - početnog tečaja  te  učenike  od  1.  do  6. razreda  Osnovne glazbebe škole.

Sve učionice su grijane.

ORGANIZACIJA  RADNOG  TJEDNA

Nastava  u  Školi  organizirana je  u  5 - dnevnom radnom  tjednu.

Nastava se odvija  dvoturnusno ili kontraturnusno, zavisno o opterećenosti ili zauzetosti učenika i vanjskih suradnika – nastavnika koji rade u drugim školama.

Glavni turnus ( nastava )  u  jutarnjim satima započinje u  800 sati, a u poslijepodnevnim satima u  1400 sati.

Individualna nastava za učenike instrumentaliste održava se cijeli dan počevši od  730 sati pa navečer do 2045 sati, a sve zavisno o opterećenosti učenika, ali i zauzetosti učionica u kojima se održava nastava, jer u pojedinim sobama rade dva, pa čak i tri nastavnika dnevno.

U večernjim satima u prostorima škole održava se grupna nastava za školske ansamble – zborove, orkestre, komorne ansamble, a u vremenu  od  1900 – 2100 sati te po potrebi i dulje.

SURADNJA  S  RODITELJIMA

Suradnja s roditeljima vrši se prvenstveno putem razrednika učenika srednje škole, kao i putem predmetnih nastavnika, nastavnika individualne nastave, te nastavnika teorijske glazbene nastave, kao i putem roditeljskih sastanaka.

Suradnja se odvija također i putem  instituta  Roditeljskog  vijeća – učenika srednje škole.

U slučajevima eventualnih težih problema ili nesporazuma, suradnju i stručnu pomoć pružaju pedagoginja škole, ravnatelj škole, Nastavničko vijeće, a po potrebi i Školski odbor Umjetničke škole.

SKRB  ZA  UČENIKE  SLABIJEG  IMOVINSKOG  STANJA

Suskladno situaciji u kojoj se nalaze ili žive, kako učenici naše škole tako i njihovi roditelji a što se prvenstveno odnosi na materijalnu situaciju u obitelji. Škola sa svoje strane pokušava učenicima maksimalno olakšati školovanje, oslobađajući ih plaćanja participacije namjenskih sredstava tijekom školske godine, plaćanja najma instrumenta, posudbom ili fotokopiranjem notnih materijala, knjiga, cd-a.....

KULTURNA i JAVNA DJELATNOST ŠKOLE

Kulturna i javna djelatnost Škole obuhvaća nastupe učenika glazbenika na internim i javnim koncertima, natjecanjima i smotrama, nastupe učenica baletnog odjela te izložbe učenika likovnog odjela Škole.

Tijekom školske godine planira se  cca. 45 internih i javnih koncerata, najmanje dva nastupa učenica baletnog odjela, kao i tri izložbe učenika likovnog odjela škole.

Prigodne gradske i županijske svečanosti te propagandno - turističke akcije u Gradu i Županiji, upotpunjuju svojim nastupima učenici naše Škole solističkim nastupima i nastupima ansambala  ( orkestara, zborova i baletnog odjela ).

Tijekom školske godine učenici organizirano i individualno posjećuju glazbene, dramske i filmske predstave u Gradu, kao i likovne izložbe, a u suradnji sa svojim nastavnicima i voditeljima određenih institucija.

Okvirni godišnji plan kulturnih djelatnosti i nastupa učenika Škole:

-          koncert prigodom dana Sv.Nikole

-          Adventski  koncert – u gradu

-          Božićni koncert – u Cavtatu

-          Koncert ( i ) učenika  s  Dubrovačkim simfonijskim 

            orkestrom 

-          DANI  UMJETNIČKE  ŠKOLE – krajem svibnja -

                  Galerija Mladih - izložba , Kazalište Marina Držića -                           balet, Knežev dvor/Sponza - 2 koncerta

-          Završni koncert – Cavtat

Učenici naše škole sudjelovat će na  54. natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u disciplinama  komorne  glazbe, koje se  početkom prosinca održava u Zagrebu te 55. natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, koje se početkom travnja održava u Zagrebu. 

Učenici likovnog odjela također će sudjelovati na izlučnim natjecanjima za sudjelovanje na Državnoj smotri učenika likovnih umjetnosti.

Također će naši učenici, u skladu s financijskim mogućnostima škole,  sudjelovati i na ostalim međunarodnim  natjecanjima, smotrama, gostovanjima u zemlji  i  inozemstvu.

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju